29.9.2018

Laulua!

Musiikki on monille mukava tapa oppia suomen kieltä. Yksi kappale käy konditionaalin opettamiseen, toinen kulttuurin. Laulujen metsästämisen lisäksi voi turvautua juuri opetuksen tarpeisiin tahtyihin biiseihin. 


Kuvan lähde: Pixabay / Unsplash


Katri Borm & Sarah Goncalvesin Kielinuppu-materiaali (Länsi-Suomen artikkeli) löytyy  YouTubesta. Laulut muum muassa pesemisestä, liikennevälineistä tai viikonpäisitä on suunnattu lapsille, mutta toiminevat aikuisten suomen kielen peruskursseillakin. Musiikki on vapaasti käytettävissä opetustarkoituksiin. 

Hoilaillen-projektissakin on YouTubeen saatu jo ensimmäiset materiaalit. Videot on ilmeisesti tarkoitettu opettajan tueksi laulamalla opettamiseen, mutta minusta niitä voi käyttää sellaisenaankin, jos ei itse tohdi laulaa. Ensimmäiset videot opettavat äänenavausta, vaatteiden opettelemista kysymyksin ja vastauksin, syksyn puuhia sekä kielivoimistelua.

Yhdessä voi lastenlauluja hoilata myös laulupussin avulla. Valmiita kuvat  ja tekstit kahteenkymmeneen lauluun löytyvät esimerkiksi Pyykkivuorikiipeilijän blogista.

Lue myös toinen postaus musiikista suomen opetuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti