17.9.2018

Opetusryhmät pääkaupunkiseudulla

Syksyn myötä erilaiset opetusryhmät ovat aloittaneet taas toimintansa. Tähän listaan olen kerännyt pääkaupunkiseudulla toimivia ryhmiä, mutta monen tahon toimintaa on myös muissa kaupungeissa.



Suomen punainen risti järjestää muun muassa maahanmuuttajille ystäviä, toimintaa vastaanottokeskuksessa ja läksykerhoja. Kielikerhoissa voi opetella suomen kieltä. Oman alueen toiminta löytyy piirien ja osastojen kautta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Luku- ja kirjoitustaitoa harjoittavat ryhmät kokoontuvat kerran viikossa parin tunnin ajan. Opiskelu on maksutonta, ja mukaan voi ottaa lapsetkin. Toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Sivuilla on myös linkkejä erilaisiin materiaaleihin.

Luetaan yhdessä - ryhmistä osa kokoontuu esimerkiksi juuri pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Kirjastojen Tapahtumat-sivulta löytää myös muuta toimintaa, esimerkiksi suomen kielen Kielikahvilat tai satutuokiot lapsille.

Sörnäisissä toimiva Familia on suunnattu etenkin työelämän ulkopuolella oleville ja monikulttuurille perheille. Mukaan voi kuitenkin mennä kuka vain. Toiminta on periaatteessa maksutonta, mutta yhdistys toivoo vuosittaisen jäsenmaksun maksamista (20 e), jos toimintaan osallistuu jatkuvasti. Kursseille otetaan ensisijaisesti yhdstyksen jäseniä, mutta keskustelukerhoihin on vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti