21.3.2017

Tulostettava materiaali: numerot (yhdistä pisteet)

Pienten lukujen opettelussa käytän tunneillani yksinkertaisia "Yhdistä numero ja sana" -lappuja, joihin luvut on kirjoitettu sekä numeroin että kirjaimin. Isompien lukujen kanssa laitan oppijat pareittain yhdistelemään järjestyksessä toisen luettelemia numeroita, joista lopulta muodostuu piirroskuva. Kellotauluja yhdistelemme virkkeisiin ajasta, ja kertauksena leikimme ryhmän kanssa kauppaa ja toria askartelemillani rahoilla, elintarvikkeilla ja kauppakasseilla. Bingoakin voi tietenkin pelailla perinteisesti numeroilla.

Jaan tässä (pdf) teille tuon isompien lukujen harjoittelupaperin, jota voi hyvin käyttää minkä tahansa kielen tunneilla numeroiden harjoittelemiseen. Tehtävää saa vapaasti monistaa epäkaupalliseen opetuskäyttöön, kunhan lähdemerkinnät pysyvät näkyvissä. Muodostuvat kuvat ovat tahallaan hieman omituisia, jotta oppijat eivät pääse piirtäessään arvailemaan seuraavaa numeroa. Itse näen niissä ketun ja jäniksen, mutta usein olen kuullut toisen muistuttavan esimerkiksi Pikachua.


Huom! Älä tulosta kuvaa (huono resoluutio), vaan pdf.


Ohjeet:

Tulosta papereita oppijoiden määrä niin, että puolesta papereista on poistettu A:n numerot ja puolesta B:n numerot. Jaa oppijat pareiksi, ja anna toiselle A-paperi ja toiselle B-paperi. Parista toinen lukee kaikki numeronsa annetussa järjestyksessä samalla, kun toinen piirtää viivaa numerosta toiseen nostamatta kynää. Oppijoita kannattaa ohjeistaa, kuinka kysyä lukua uudelleen ja kuinka pyytää odottamaan. Kuva piirretään valmiiksi asti, ennen kuin roolit vaihtuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti