16.6.2024

Lukisoppa - selkokielisiä ruokareseptejä ja ruokatietoa suomen kielen opetukseen

Lukisopan ainekset koostuvat ruoanlaitosta ja suomen kielen opiskelusta. Opintokeskus Vision (Vihreä sivistysliitto ry) tuottamassa materiaalissa on 23 arkiruokareseptiä keitoista kastikkeisiin ja laatikoista lisukkeisiin. Sianlihaa ei resepteissä ole käytetty. Lisäksi materiaaliin on sisällytetty kuvasarjat työvälineistä ja ruoanlaitossa käytettävistä lyhenteistä. Lopussa kerrotaan runsain kuvin terveellisestä ruokavaliosta, joistakin erityisruokavalioista sekä ruokavalintojen vaikutuksesta ympäristöön.


Lukisoppa-materiaalin kansilehti, jossa on keskellä siluettikuva kokista, kokin ympärillä erilaisia ruokakuvia ja alapuolella Lukisopan koko nimi.
Lähde: www.lukiarki.fi/lukisoppa

Jokaisella reseptisivulla on raaka-ainelista ja kuvitetut ohjeet. Lisäksi selkeisiin laatikoihin on kerätty reseptissä käytetyt lyhenteet, tarvittavat työvälineet, verbit ja muu sanasto. Kirsikkana kakun päällä on vielä muutama lyhyt tehtävä.

Erillisinä monisteina Vision sivuilta voi ladata reseptikohtaiset sanalistat sekä verbien taivutusharjoitukset.

Kaikki materiaalit voi ladata ilmaiseksi sivulta https://www.lukiarki.fi/post/ladattavat-materiaalipaketit. Painetun version voi tilata pientä maksua vastaan Vision verkkokaupasta. Kopiointi on verkkokaupan mukaan ehdottomasti sallittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti