16.3.2020

Verkko-oppimisen muotoilukirja:



Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech on julkaissut Verkko-oppimisen muotoilukirja -oppaan verkkokurssin pitämisestä. Sen luvataan olevan helppokäyttöinen verkko-opetuksen opas, jonka sisältö perustuu uusimpaan oppimista koskevaan tutkimukseen. Lähtökohtana on oppijalähtöinen oppimismuotoilu. Julkaisun lukee läpi nopeasti, sillä se on vain 43-sivuinen.

Pikaisella vilkauksella kirja antaakin käytännön työkaluja verkkokurssin pitämiseen. Alussa esitellään oppimisen psykologiset perusteet, jonka jälkeen kerrotaan verkkokurssin rakentamisesta ja annetaan muotoilun työkalut eli käytännön vinkit. Nämä käytännön työkalut ovat kirjassa englanniksi, mutta pohjien suomennokset löytyvät FITechin sivuilta (Oppimismuotoilun työkalupakki v. 2.0). Jos verkkokurssi on nykyisessä tilanteessa pykättävä kasaan nopeasti, jo kultaisten sääntöjen lukemisella (s. 9) pääsee pitkälle.

Opas ja muutkin FITechin julkaisemat materiaalit ovat avoimia kenen tahansa ladattavaksi (CCBY 4.0 -lisenssi). Opas ja muut materiaalit tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti