1.10.2016

Peliesittely: Pictionary (vanha?)

En löytänyt Pictionarya helposti verkkokaupoista, joten uumoilen, että peliä ei enää myydä kuin kirpparilla. Itse otin tarkasteltavakseni siskoni pelin. Pictionaryssa piirretään sanoja muiden arvattavaksi, ja oikein arvatessaan joukkue saa siirtyä pelilaudalla eteenpäin.


Pictionaryssa on yli 2 000 sanaa viidessä eri luokassa eli hieman enemmän kuin Piirrä ja arvaa -pelissä. Ensimmäinen luokka on henkilöt, paikat tai eläimet. Nämä sanat ovat suhteellisen helppoja piirtää, kuten myös toisen luokan, konkreettisten esineiden, sanat. Kolmantena luokkana ovat toiminta eli verbit. Vihreät sanat ovat vaikeasti selitettäviä eli hyvin usein abstrakteja asioita. Punaisten kohdalla kaikki piirtävät samaan aikaan.


Näppituntuman mukaan Pictionary sisältää paljon vaikeampaa sanastoa kuin Piirrä ja arvaa -peli, mutta päätäni en pantiksi laita. Sanastojen vertailu on aikamoinen työsarka, enkä siihen tällä haavaa kykene. Piirrä ja arvaa -pelissä kategoriat ovat selkeämmin määritelyjä, mutta kaikki samantasoisia.

Luokkakäytössä säännöistä voi yksinkertaistamisen vuoksi poistaa kaikkien yhteiset arvausvuorot, jokerit ja haastearpakuution. Toisaalta tätä, kuten Piirrä ja arvaa - sekä Alias-pelejä voi pelata Actionaryna eli näytellen. Varsinkin verbikategoriat sopivat hyvin arvattaviksi eleistä. Verkosta löytyy versioita varsinkin englanninkielisiin peleihin (esim. http://www.pinturillo2.com/, jossa on mahdollista pelata myös suljetussa ryhmässä), mutta Aapelin verkkoversiossa voi pelata myös suomeksi. Harmillisesti Aapeliin pitää kaikkien kirjautua erikseen sähköpostilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti