14.10.2016

Peliesittely: Ensimmäiset kuvani (vanha?)

Brainbox Ensimmäiset kuvani -laatikko sisältää 55 vankkaa pahvikorttia, joiden toisella puolella on kuva ja toisella kuusi kysymystä kuvasta. Itsekseen peliä voi pelata niin, että tarkastelee kuvaa kymmenen sekuntia ja sitten vastaa kysymyksiin kuvaa katsomatta. Kaksin pelatessa toinen lukee kymmenen sekunnin jälkeen vain yhden arpakuutiolla arvotuista kysymyksistä.


Kuvat liittyvät jokapäiväiseen elämään ja lähiympäristöön. Suurin osa kysymyksistä on vaihtoehtokysymyksiä, ja hakukysymyksistäkin suurin osa liittyy määrään. Kysymykset ovat yksinkertaisia rakenteeltaan, mutta jotkin sanat ovat outoja alkeistasolla. Kuvakortteja voi toki käyttää monella muillakin kuin pelin ehdottamilla tavoilla. Kuvia voidaan S2-opetuksessa käyttää pienten tekstien pohjana tai useammasta kuvasta koostaa mielikuvituksellinen tarina, kuvista voidaan etsiä sanastoa tai kysymykset voidaankin lukea ensin ja pohtia yhdessä, millainen kuva toisella puolella on tai mitä kuva sisältää. Kuuntelemista ja postpositioita voidaan harjoittaa pareittain niin, että toinen parista kertoo, mitä asioita kuvassa on ja miten ne toisiinsa nähden sijaitsevat, ja toinen piirtää kuulemansa.


Omaan makuuni ainoa miinus on grafiikka. En pidä ollenkaan korttien kököistä kuvista, jotka eivät aina edes tunnu olevan samasta pelistä. Joskus kortissa on maisema, joskus vain asioita epämääräisessä järjestyksessä. 

Tätä peliä ei taida enää kaupasta saada, mutta sarjassa on myös peli Maailman ympäri, jossa kuva-aiheina on lähiympäristön sijaan maapallo ihmeineen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti