11.11.2015

Videopuheenvuoroja

Monet ovat varmaan kuulleet Tedistä, joka on alusta lyhyiden videopuheiden esittämiselle. Tarkoituksena on levittää ideoita vahvojen puheiden avulla kaikista aiheista eri kielillä. Aihealueina ovat muun muassa koulutus ja kielet. Suomenkielisiä videoita palvelussa ei taida olla, mutta esimerkiksi non-verbaalia viestintää voi havainnoida puhetta ymmärtämättä. Jos suomen oppijoiden ryhmä osaa esimerkiksi englantia, voisi puheen sisällön käännöstehtävä suomeksi olla edistyneellä kurssilla paikallaan.

http://www.ted.com/ 

Khan Academyssä voi myös katsoa pienoisluentoja ja harjoitella sen jälkeen osaamistaan. Verkkosivusto vaatii kirjautumaan esimerkiksi FB-tunnuksilla. Käsitykseni mukaan Khan Academyssä ei ole kieltenopetusta, mutta eri kielillä opetettuja muita aineita kylläkin.

https://www.khanacademy.org/

OpeTalks on suomalainen alusta opetukseen liittyvien videoiden julkaisemiseen. Verkkosivustolla ei vielä ole monta videota, mutta itse pidän siitä, että videon tekijällä säilyvät kaikki oikeudet tuotoksiinsa ja videon voi pyytää vaikka poistettavaksi palvelusta. Käyttö vaikuttaa  hyvin yksinkertaiselta, sillä kirjautumisia ei tarvita.

http://opetalks.com/  

3 kommenttia:

  1. After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify
    me when new comments are added- checkbox and now evry time a comment
    is added I gett 4 emails with the same comment. Perhaps there
    is a way you are able to remove me from that service?

    Many thanks!

    VastaaPoista
  2. I try to look into that, but I'm afraid my technical skills might not be enough (or there is no such option for me as a Blogger-user).

    VastaaPoista
  3. Have you tried to untick the box yourself?

    VastaaPoista