18.3.2016

Peliesittely: Sanaseikkailjat


Sanaseikkailijoissa jokaisella neljällä pelaajalla on oma korttipakkansa, joiden kirjaimista muodostetaan sanoja. Sanojen pisteytyksen ja nopan avulla siirrytään pelilaudalla eteenpäin. Pelikierrosten jälkeen pisimmälle edennyt voittaa. Peli on sekoitus Scrabblen tai Alfabetin kirjainten arpomista ja pisteytystä, etenevää lautapeliä sekä perinteistä "keksi annetun sanan kirjaimista niin monta sanaa, kuin osaat" -leikkiä.


Pisteidenlasku voi luokkaoloissa tuntua hieman vaikealta selittää, mutta onneksi ohjeissa on myös pikkuseikkailijoille oma peliohjeensa; tällöin korttien kirjainten värit jätetään huomiotta. Helpotusta sanankeksimiseen voi tuoda myös valitsemalla enemmän kortteja pelattavaksi kuin ohjeet ehdottavat. Näin ollen pienemmilläkin sanavarastoilla tulee onnistumisen iloa, kunhan opiskelijat eivät ole kovin eritasoisia sanaston suhteen.

Neljän kortin pakat riittävät koko luokalle, jos peliä pelataan niin, että jokainen pienryhmä yhdessä keksii sanoja tiimalasin ajan puitteissa. Korttien määrää voi käyttää hyväksi luokassa muutenkin. Minua kutkuttaa ajatus tehdä korteista pitkä jono kiemurtelemaan luokkaan. Tätä jonoa edetä keksimällä sanan jokaisesta kirjaimesta. Tenkkapoon kohdalla kaveripari voisi auttaa eteenpäin, sillä ystävää jelppimällä voisi ansaita etenemispisteitä itselleen tuplaten. Samoja sanoja ei hyväksyttäisi.

Katso myös Scrabble (lisää ajatuksia aakkoskorttien käytöstä)
Pelistä tullee pidempi juttu Sutina-lehteen vuoden 2016 aikana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti